Sublimatiedruk uitleg - Wat is sublimatie druk?

Sublimatiedruk uitleg

Wat is sublimatie druk?

Sublimatiedruk is een methode van bedrukken die flink in opkomst is. Sublimatiedruk heeft als grote voordeel dat full-colour logo’s enof foto’s op producten gedrukt kunnen worden. De inkt worden vanuit vaste toestand overgebracht op het textiel middels verdamping (gas toestand) zonder eerst vloeibaar te worden. Deze methode is vooral geschikt voor full color afbeeldingen en logo’s. De opdruk zit als het ware ín de stof  waardoor deze zeer duurzaam is. Het enige nadeel van deze methode is dat dit maar op enkele ondergronden kan worden toegepast, met name op wit textiel met een polyester coating (voorbeeld).

Denk voor praktijkvoorbeelden bijvoorbeeld aan gebruik op sportkleding. Kleurrijke wielrenkleding bijvoorbeeld wordt vaak met deze techniek bedrukt.

Behalve textiel kan met sublimatiedruk ook mokken, muismatten, zonneschermen, puzzels, tegels, hangers etcetera worden bedrukt.

Heeft u interesse om eens wat voorbeelden op maat te ontvagen naar aanleiding van uw full-colour ontwerp? Laat het ons vooral even weten!

Bekijk hier een filmpje ove Sublimatiedruk:

 


Bekijk uitleg over onze andere druktechnieken

Graag zou ik een offerte willen ontvangen

  • Max. 2Mb

* Verplichte velden