Door de continu sterk wisselende inkoopprijzen kunnen de bedragen op onze site tijdelijk afwijken.

Wij gebruiken bij de aanvraag van uw offerte altijd de meest actuele prijs.

Graag uw begrip hiervoor.

Faq

PR ProductsHieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen aan PR Products:

De meeste vragen krijgen we onbetwist over de mogelijke bedrukkingen en de onderlinge verschillen. Hieronder de mogelijkheden die wij bieden. Verder naar beneden ziet u de mogelijkheden toegelicht. 

 1. Doming
 2. Tampondrukken
 3. Transferdruk
 4. Zeefdrukken
 5. Graveren
 6. Blinddrukken
 7. Borduren

 Veel gestelde vragen over onze promotieartikelen, relatiegeschenken en werkwijzen:

 • Wat is de levertijd voor bedrukte relatiegeschenken?
 • Levert PR Products ook in België of andere landen?
 • Wat zijn instelkosten?
 • Hoe moeten we het artwork aanleveren?
 • Kan ik mijn promotie artikelen / relatiegeschenken bedrukken in mijn eigen PMS kleur?
 • Welke betalingsvoorwaarden hanteren jullie?
 • Leveringsvoorwaarden

 Hieronder vindt u puntsgewijs de uitleg over de mogelijke druktechnieken en antwoorden op de vragen:

 Druktechnieken

1. Doming


Een sticker wordt voorzien van een 2 componenten harslaag (epoxy). De naam doming komt van de ronding welke aan een doming doet denken. De epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt, maar zelfs enigszins "vergroot". Deze harslaag geeft het product een extra dimensie en daarnaast zorgt het ervoor dat de bedrukking krasvast en kleurecht blijft.

2. Tampondrukken

Een drukmethode waarbij bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht/bedrukt op het artikel.

Door het gebruik van verschillende vormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste relatiegeschenken is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. De meeste relatiegeschenken worden door middel van tampondruk bedrukt.

3. Transferdruk

Het ontwerp wordt d.m.v. zeefdruk op een papieren beelddrager gedrukt welke doormiddel van een (heat)transferpers op het product wordt aangebracht. Met name op textiel producten en paraplu's wordt deze techniek toegepast als er meerdere kleuren gedrukt moeten worden.

Doormiddel van transfers is het ook mogelijk fijne details te drukken op grove textiel soorten.

4. Zeefdrukken


Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor vele grafische doeleinden. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor het bedrukken van relatiegeschenken.

Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt.

Men brengt de inkt (of soldeerpasta) op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere relatiegeschenken. Dit in tegenstelling tot vlakdruk, hoogdruk en diepdruk waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

5. Graveren

Graveren is een verspanende techniek waarbij met een graveerfrais teksten en of afbeeldingen verdiept aangebracht kan worden in plaatmateriaal als metaal, messing, aluminium, hout en meer.

Graveren is over het algemeen wat duurder als bedrukken, maar ook een stuk duurzamer en chiquer.

6. Blinddrukken

Blinddrukken, door middel van een cliché wordt het ontwerp in het relatiegeschenk geperst. Blinddrukken wordt met name toegepast op lederen geschenken. Blinddrukken is niet mogelijk in kleur. Niet alle lederen reclameartikelen zijn hiervoor geschikt.

7. Borduren

Een techniek waarbij het logo op het artikel wordt geborduurd. Borduren wordt gebruikt voor textiel, caps en tasen. De prijs voor borduren hangt af van het aantal steken en de afmeting van het logo. De te gebruiken kleur wordt bepaald door het gebruikte garen. Het maximaal aantal kleuren is 15. Een borduurkaart is nodigom de afbeelding te reproduceren op het artikel. Volvlakken of gebruik van goud of zilverdraad zijn duurder in prijs.

 


 

 Veel gestelde vragen aan PR Products:    

•  Levertijd voor bedrukte promotieartikelen of relatiegeschenken.

Bij bedrukte relatiegeschenken is de levertijd in de meeste gevallen circa 2 tot 3 weken na ontvangst van uw opdrachtbevestiging en proefdruk, in veel gevallen kan het zijn dat u een relatiegeschenk eerder nodig heeft, neem dan contact met ons!

  Levert PR Products ook in België en andere landen?

Zeker en vast! Wij leveren ook in België. Een groot deel van van onze klanten komt uit Vlaanderen. Verder leveren wij in alle andere EU landen. Handig als u bijvoorbeeld een beurs of conferentie in het buitenland organiseert.

•  Wat zijn instelkosten / aanloopkosten?

Dit zijn kosten die betrekking hebben op het bedrukken van u relatiegeschenk of promotieartikel dan moet u denken aan o.a. het instellen van de machine, het maken van de zeef enz. enz.

De instelkosten zijn per bedrukkingskleur en bedrukkingsplaats. U kunt ons altijd bellen als er vragen zijn.

•  Hoe leveren we een logo aan?

Voor het bedrukken van uw relatiegeschenken hebben we u logo nodig in EPS of PDF bestandsformaat. Heeft u deze echter niet beschikbaar? Wij helpen u graag bij het omzetten of aanmaken van uw bestand!

U dient rekening te houden onderstaande specificaties.

 • Uw het logo en/of tekst opmaken en bewaren als een Illustrator .EPS of PDF bestand.
 • alle lettertypes omzetten naar contourlijnen.
 • Meerkleuren drukwerk, aanleveren in PMS kleuren.
 • Full colour drukwerk, aanleveren in CMYK kleuren.
 • We maken gebruik van PMS kleuren, deze benaderen wij dan zo nauwkeurig mogelijk.

 •  Kan ik mijn relatiegeschenken bedrukken in mijn eigen PMS kleur?

We kunnen nagenoeg elke gewenste (huisstijl)kleur drukken op uw relatiegeschenk, we spreken dan over een PMS kleur    

•  Wat voor betalingsvoorwaarden hanteren jullie?

Al onze prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten. Betalingstermijn 14 dagen netto, tenzij anders overeengekomen. Bij een eerste bestelling vragen wij u een betaling vooraf. Meer informatie vindt u hier

•  Leveringsvoorwaarden

Alle verkoop- en leveringsvoorwaarden geschieden volgens onze algemene voorwaarden. Deze zijn per mail op te vragen en tevens te downloaden van onze website.Graag zou ik een offerte willen ontvangen

 • Max. 2Mb

* Verplichte velden