Door de continu sterk wisselende inkoopprijzen kunnen de bedragen op onze site tijdelijk afwijken.

Wij gebruiken bij de aanvraag van uw offerte altijd de meest actuele prijs.

Graag uw begrip hiervoor.

Promotiemateriaal bedrukken

Promotiemateriaal bedrukken, wat zijn de mogelijkheden?

De verschillende methoden om promotiemateriaal te bedrukken hebben we hieronder voor u opgesomd:

Promotiemateriaal bedrukken via zeefdruk

Wat is zeefdruk?

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor vele grafische doeleinden. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor het bedrukken van relatiegeschenken.

Het principe van dezeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt (of soldeerpasta) op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt.

Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere relatiegeschenken.

Bekijk hier een filmpje ove ZEEFDRUK:

Bedrukken via Tampondruk

Wat is tampondruk?promotiemateriaal bedrukken

Tampondruk is een drukmethode waarbij bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht/bedrukt op het artikel.

Door het gebruik van verschillende vormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste relatiegeschenken is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. De meeste relatiegeschenken worden door middel van tampondruk bedrukt.

Bekijk hier een filmpje over promotiemateriaal bedrukken via TAMPONDRUK:

Lasergraveren

Wat is een laser gravure?

Een techniek waarbij met een laserstraal uiterst precies gegraveerd wordt. Wordt voornamelijk toegepast op diverse soorten metaal zoals bijv. staaflampen en op materialen met een speciale laklaag zoals de luxe schrijfwaren e.d.

Bekijk hier een filmpje ove LASERGRAVEREN:

Sublimatiedruk

Wat is sublimatie druk?

Sublimatiedruk is een methode van bedrukken die flink in opkomst is. Sublimatiedruk heeft als grote voordeel dat full-colour logo’s enof foto’s op producten gedrukt kunnen worden. De inkt worden vanuit vaste toestand overgebracht op het textiel middels verdamping (gas toestand) zonder eerst vloeibaar te worden. Deze methode is vooral geschikt voor full color afbeeldingen en logo’s. De opdruk zit als het ware ín de stof  waardoor deze zeer duurzaam is. Het enige nadeel van deze methode is dat dit maar op enkele ondergronden kan worden toegepast, met name op wit textiel met een polyester coating (voorbeeld).

Denk voor praktijkvoorbeelden bijvoorbeeld aan gebruik op sportkleding. Kleurrijke wielrenkleding bijvoorbeeld wordt vaak met deze techniek bedrukt.

Behalve textiel kan met sublimatiedruk ook mokken, muismatten, zonneschermen, puzzels, tegels, hangers etcetera worden bedrukt.

Heeft u interesse om eens wat voorbeelden op maat te ontvagen naar aanleiding van uw full-colour ontwerp? Laat het ons vooral even weten!

Bekijk hier een filmpje over Sublimatiedruk:

Doming

Wat is een domingsticker?

en sticker wordt voorzien van een 2 componenten harslaag (epoxy). De naam doming komt van de ronding welke aan een doming doet denken. De epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt, maar zelfs enigszins "vergroot". Deze harslaag geeft het product een extra dimensie en daarnaast zorgt het ervoor dat de bedrukking krasvast en kleurecht blijft.

Domings zijn erg slijtvast. Het grote voordeel is dat ze standaard in full-colour gemaakt worden, waardoor kleurrijke logo's goedkoop op een artikel lunnen worden aangebracht.

Bekijk hier een filmpje over DOMINGS: 

Digitale druk

Bekijk hieronder een filmpje over hoe we promotiemateriaal bedrukken middels digitale druk:

UV High-Gloss

Wat is een UV High Gloss Bedrukking?

Onze hoofdleverancier Toppoint werkt sinds 2013 met de nieuwste machine op het gebied van UV druk. Heldere (PMS) kleuren met hoge kwaliteit van de afbeeldingen worden op een milieuvriendelijke manier aangebracht, met als resultaat een bedrukking die dish water proof is, tot 500 wasbeurten.

Er kunnen verschillende ronde en vierkante artikelen bedrukt worden, zoals bijvoorbeeld mokken en glazen,maar ook bidons en kubusblokken.Toppoint onderscheidt zich hiermee van de concurrent doordat we nu zowel kleine als grote aantallen kunnen bedrukken.
 
DE VOORDELEN VAN UV HIGH GLOSS:
• Heldere briljante kleuren
• Kwalitatief hoogwaardige druk
• Breed scala aan Pantone kleuren haalbaar (o.a. cyaan en magenta)
• Vaatwasmachinebestendig (volgens DIN 12875)
 • Milieuvriendelijk door toepassing UV inkten (bv. Cadmium vrij)

Bekijk hier een filmpje over UV High-Gloss bedrukkingen:

Promotiemateriaal bedrukken middels Transferdruk

Wat is transferdruk?

Het ontwerp wordt d.m.v. zeefdruk op een papieren beelddrager gedrukt welke doormiddel van een (heat)transferpers op het product wordt aangebracht. Met name op textiel producten en paraplu's wordt deze techniek toegepast als er meerdere kleuren gedrukt moeten worden.

Doormiddel van transfers is het ook mogelijk fijne details te drukken op grove textiel soorten.

Bekijk hier een filmpje over TRANSFERDRUK:

 PR Products Promotiemateriaal

Graag zou ik een offerte willen ontvangen

  • Max. 2Mb

* Verplichte velden